ایستگاه های راه آهن شگفت انگیز جهان
معمولاً ایستگاههای راهآهن، جزء مکانهای مورد علاقهی مردم برای گذراندن زمان نیستند اما بعضی از ایستگاههای راهآهن وجود دارند که به علت معماری شگفتانگیز و زیبایی فوقالعاده خود، محبوبیت بالایی دارند، در ادامه به آنها اشاره می کنیم.
۱. ایستگاه راهآهن کوالالامپور در مالزی
طراحی این ایستگاه توسط «آرتور بنیسون هوباک» انجام شد و ساخت آن در سال ۱۹۱۷ به پایان رسید. این مکان از طریق ترکیب سبکهای مختلف معماری ساخته شده است. در این ایستگاه از معماری عربی، هندی و اروپایی استفاده شده است که این تلفیق معماری، زیبایی این ایستگاه راهآهن را دو چندان کرده است.البته این مکان بیش از اینکه شبیه به ایستگاه راهآهن باشد، شبیه به کاخی مجلل است که بازدیدکنندگان و مسافران این ایستگاه را شگفت زده میکند. با افتتاح ایستگاه مرکزی جدید کوالالامپور، این ایستگاه از نظر مسافرتی استفادهی چندانی ندارد، ولی سالانه هزاران گردشگر را به دلیل زیبایی و معماری خاص خود، به خود جذب میکند.
۲. ایستگاه راهآهن کانازاوا در ژاپن
با بازگشایی این ایستگاه در سال ۱۸۹۸، توجه معماران زیادی در سراسر جهان به این ایستگاه راهآهن جلب شد. ایستگاه راهآهن کانازاوا یکی از بزرگترین و زیباترین ایستگاههای راهآهن جهان است که امروزه نیز از آن استفاده میشود. این ایستگاه در سال ۲۰۰۵ بازسازی شد و ورودی گنبدی شکل و ستونهای بزرگ بخش داخلی این ایستگاه در همان سال توسط معماران ژاپنی ساخته شدند.
۳. ایستگاه راهآهن CFM در موزامبیک
تنها ایستگاه راه آهن قارهی آفریقا در این لیست، ایستگاه CFM در پایتخت کشور موزامبیک قرار دارد که به شدت نیز تحت تأثیر معماری پرتغال ساخته شده است. طراحی این ایستگاه راهآهن توسط «آلفردو آگوستو لیسبو دو لیما»، «ماریو ویا»، و «فریرا دا کاستا» انجام شد و ساخت آن در سال ۱۹۱۶ به پایان رسید.این ایستگاه مشرف به میدان معروف کارگران است. در این ایستگاه راهآهن مجموعهای از لوکوموتیوهای بخار برای جابهجایی مردم وجود دارد. همچنین از این ایستگاه به عنوان محلی برای برگزاری کنسرتها و نمایشگاهها نیز استفاده میشود.
۴. ایستگاه راهآهن سیرکچی در ترکیه
این ایستگاه راهآهن که توسط معمار، «آگوست جاسموند» طراحی و ساخته شد در سال ۱۸۹۰ افتتاح شد. در ساخت این ایستگاه راهآهن که در شهر استانبول قرار دارد از تلفیق معماری غربی و شرقی استفاده شده است.ایستگاه راهآهن سیرکچی در نزدیکی تنگهی «بسفر» قرار دارد. پنجرههای شیشهای و برجهای ساعت، این ایستگاه راهآهن را منحصر به فرد کردهاند. از این ایستگاه به عنوان یکی از جاذبههای گردشگری معروف شهر استانبول نیز یاد میشود.
۵. ایستگاه راهآهن گار دی نور در فرانسه
یکی از زیباترین ایستگاههای راهآهن جهان در شهر پاریس واقع شده است. این ایستگاه که در سال ۱۸۶۴ افتتاح شده است دارای معماری بینظیری است که زیبایی آن را چند برابر کرده است. این ایستگاه که ﺩﺭ ﻣﻨﻄﻘﻪ ﺩﻫﻢ ﭘﺎﺭﯾﺲ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺭﺩ ﺑﻪ ﺧﻄﻮﻁ ﺭﺍﻩﺁﻫﻦ ﮐﺸﻮﺭﻫﺎﯼ انگلیس، ﺑﻠﮋﯾﮏ، ﺁﻟﻤﺎﻥ ﻭ ﻫﻠﻨﺪ ﻣﺘﺼﻞ ﺍﺳﺖ و سالانه میلیونها مسافر را جابهجا میکند.
۶. ایستگاه راهآهن آنتورپ در بلژیک
در ساخت این ایستگاه راهآهن که در سال ۱۹۰۵ افتتاح شده است از تلفیقی از سبکهای معماری استفاده شده است که بخش عمدهی طراحی آن توسط معمار معروف، «لوئیس دلاکنسرای» انجام شده است. سالن انتظار گنبدی شکل این ایستگاه قطار یکی از زیباترین ساختمانهای اروپا به شمار میآید.طراحی داخلی شیشهای این ایستگاه توسط «ژان ون آسپرن» انجام شده است. معمولا در بیشتر نظرسنجیها راجع به زیباترین ایستگاه راهآهن در دنیا، ایستگاه راهآهن آنتورپ در جایگاه نخست قرار میگیرد.
۷. ایستگاه راهآهن آتوچا در اسپانیا
این ایستگاه راهآهن که در شهر مادرید قرار دارد در سال ۱۹۰۵ افتتاح شده است. نام این ایستگاه از نام کلیسایی به همین نام گرفته شده است که در مجاورت این ایستگاه قرار دارد.طراحی این ایستگاه توسط «آلبرتو دو پالاسیو الیساگن» و «گوستاو ایفل» انجام شده است. آنچه ایستگاه آتوچا را بینظیر میکند باغ بزرگی است که تقریباً شبیه جنگل کوچکی است که داخل این ایستگاه ساخته شده است.
این باغ توسط معمار اسپانیایی «رافائل مونئو» طراحی شده و صدها گونه از گیاهان و حیوانات نادر را در خود جای داده است. همچنین در این ایستگاه یک بنای یادبود برای قربانیان انفجارهای سال ۲۰۰۴ در مادرید وجود دارد.
۸. ایستگاه راهآهن سنت پانکرس در لندن
این ایستگاه که در تاریخ ۱ ﺍﮐﺘﺒﺮ ۱۸۶۸ ﺗﺄﺳﯿﺲ ﺷﺪﻩ است ﺩﺭ ﻣﻨﻄﻘﻪ «ﮐﻤﺪﻥ» ﻟﻨﺪﻥ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺭﺩ. از زمان افتتاح، این ایستگاه چندین بار مورد بازسازی قرار گرفته است، اما با این حال معماری سنتی و قدیمی خود را حفظ کرده است.در ساخت ایستگاه راهآهن سنت پانکرس از معماری ویکتوریا استفاده شده است و با آثار هنری زیادی نیز تزئین شده است. قطار قوسی این ایستگاه بزرگترین سازهی تک قطبی در زمان خود به شمار میرفته است. این ایستگاه راهآهن تعداد زیادی فروشگاه و رستوران را نیز در خود جای داده است.
۹. ایستگاه راهآهن چاتراپاتی شیواجی
تنها ایستگاه راهآهن این لیست که در فهرست جهانی یونسکو نیز ثبت شده است، ایستگاه چاتراپاتی شیواجی است که در شهر بمبئی واقع شده است. طراحی این ایستگاه توسط «فردریک ویلیام استیونز» انجام شده است که ترکیبی از معماری سنتی مغول و ویکتوریا است و در سال ۱۸۸۸ افتتاح شده است.البته در گذشته این ایستگاه با نام «ویکتوریا ترمینوس» شناخته میشده است. ایستگاه چاتراپاتی شیواجی یکی از شلوغترین ایستگاههای راهآهن در دنیا به شمار میآید که روزانه حدود ۳ میلیون مسافر را جابهجا میکند.
۱۰. ایستگاه راهآهن گرند سنترال در ایالات متحده
این ایستگاه ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺑﺰﺭﮔﺘﺮﯾﻦ ﺍﯾﺴﺘﮕﺎﻩﻫﺎﯼ ﻗﻄﺎﺭ ﺍﯾﺎﻻﺕ ﻣﺘﺤﺪﻩ ﻭ ﺷﻠﻮﻍﺗﺮﯾﻦ ﺍﯾﺴﺘﮕﺎﻩ ﻣﺮﮐﺰﯼ ﻗﻄﺎﺭ ﺷﻬﺮﯼ ﻧﯿﻮﯾﻮﺭﮎ ﺍﺳﺖ. ﺍﯾﻦ ﺍﯾﺴﺘﮕﺎﻩ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺳﺎﻝ ۱۹۱۳ ﺗﺄﺳﯿﺲ ﺷﺪﻩ ﺍﯾﺴﺘﮕﺎﻩ ﺍﺑﺘﺪﺍﯾﯽ ﺭﺍﻩﺁﻫﻦ ﺷﻤﺎﻝ نیویورک ﻣﺤﺴﻮﺏ ﻣﯽﺷﻮﺩ ﻭ ﺳﺎﻻﻧﻪ ﺩﺭ ﺣدود ۶۶ میلیون ﻧﻔﺮ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﺍﯾﺴﺘﮕﺎﻩ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻣﯽﮐﻨﻨﺪ.این ایستگاه راهآهن یکی محبوبترین جاذبههای گردشگری در دنیا به حساب میآید و سالیانه نزدیک به ۲۰ میلیون گردشگر از این ایستگاه بازدید میکنند.
این ایستگاه با ۶۷ مسیر، بزرگترین ایستگاه راهآهن در دنیا به شمار میآید. ساختمان اصلی این ایستگاه در سال ۱۹۱۳ افتتاح شده است. از این ایستگاه در ساخت بسیاری از فیلمها مانند سری فیلمهای «پدرخوانده» نیز استفاده شده است.
منبع: سایت برترینها
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}